Cukrář/cukrářka pro výrobu zákusků a dortů
Praha
- 6. 1. 2025 - 13. 3. 2025
- 200 hodin (z toho 60 hodin teorie a 140 hodin praxe)
- Systém výuky: Výuka teorie online 2x týdně v odpoledních hodinách (převážně úterý a středa 17-19 hodin). 4 řízená praktická pečení ve cvičné dílně (ve všední dny, zejména pondělky a čtvrtky, od 14.30 hodin). Provozní praxe v rozsahu 140 hodin proběhne podle individuálního rozpisu v provozovnách a je povinná pro účastníky, kterým kurz hradí ÚP. Pro samoplátce je volitelná.
Kurz je koncipován jako příprava ke zkoušce před autorizovanou osobou, která je součástí kurzu. Výstupní doklad (Osvědčení) lze samostatně použít k doložení kvalifikace pro zaměstnavatele. Zároveň se jedná o jednu ze tří profesních kvalifikací v rámci povinného souboru tří profesních kvalifikací k vydání živnostenského oprávnění. Chcete-li podnikat zvolte program Cukrář (úplná kvalifikace). Získání kombinace tří profesních kvalifikací opravňuje také k připuštění k závěrečné zkoušce z oboru Cukrář (29-54-H/01) na středním odborném učilišti. K získání výučního nebo živnostenského listu potřebujete 3 zkoušky profesních kvalifikací: Pracovník/pracovnice výroby jemného pečiva, Cukrář/cukrářka pro výrobu restauračních moučníků a Cukrář/cukrářka pro výrobu zákusků a dortů, tj. Cukrář (úplná kvalifikace).
Cena je stanovena včetně studijních materiálů a zkoušky před autorizovanou osobou. Požadovaná záloha/jistina ve výši 30 % kurzovného je splatná do 7 dnů po obdržení platebních instrukcí v potvrzujícím e-mailu o přijetí přihlášky.
Výuka teorie v tomto termínu bude realizována převážně online. Program je tedy vhodný i pro mimopražské účastníky. Praktické nácviky proběhnou prezenčně.
POKUD ŽÁDÁTE O ÚHRADU ÚŘAD PRÁCE, UVĚĎTE PROSÍM TUTO INFORMACI V POZNÁMCE ELEKTRONICKÉ PŘIHLÁŠKY. Provozní praxe v rozsahu 140 hodin je pro účastníky, kterým hradí kurz ÚP, povinná.
Pro závaznou rezervaci místa v kurzu je nutné vyplnit elektronickou přihlášku a ve stanoveném termínu uhradit zálohu.
- Obsah kurzu: Cukrářská výroba, suroviny, ekonomika a evidence.
- Cukrář/cukrářka pro výrobu zákusků a dortů