Kurzy

Naše kurzy jsou zaměřené na oblast gastronomie (kuchař, číšník), na potravinářství (cukrář, pekař), floristiku, stavební profese (zedník, instalatér).

Pro kurzy, které jsou zaměřené především na řemesla, není speciální požadavek na předchozí vzdělání. Do kurzů se mohou hlásit i účastníci se základním vzděláním.

Školíme již 30 let. Operativně reagujeme na poptávku a situaci na trhu. Máme kvalifikované lektory, zejména učitele středních škol.  Jsme akreditované vzdělávací středisko. Víme jak na to.

Kurzy, které vycházejí z oborů zařazených do národní soustavy kvalifikací, jsou určené pro zvýšení kvalifikace a uplatnění na trhu práce, nebo na získání potřebných dokladů pro živnostenské podnikání.  Profesní kvalifikace nahrazují vzdělání v oboru. Získáte osvědčení o získání profesní kvalifikace.

Naše kurzy po organizační stránce přizpůsobujeme časovým možnostem zájemců o kurzy, tj. i těm, kteří jsou zaměstnaní a nemohou se účastnit dopolední nebo každodenní výuky. Rekvalifikace mají daný rozpis výuky teorie (bývá ve většině případů 1 – 2x týdně v odpoledních hodinách), a pokud kurz obsahuje provozní praxi, tu si již účastník domlouvá individuálně přímo na daném pracovišti. Program je rozepsán většinou na 2-5 měsíců. Pro ty, kterým nevyhovuje ani tento režim výuky, nabízíme  konzultace s lektory, kteří  srozumitelně a přehledně pomohou s přípravou na zkoušku profesní kvalifikace. To najdete pouze u nás.

Rekvalifikace je možno hradit individuálně, jako samoplátce, nebo přes úřady práce formou tzv. zvolené rekvalifikace, ev. zaměstnanecké rekvalifikace. Kurz Vám může být uhrazen také z dotací a fondů od EU, pokud se do příslušného programu zapojíte.

Kurzy probíhají především v Praze.  

Kromě Prahy byly kurzy také realizovány ve městech: Plzeň, Liberec, Třešť, České Budějovice, Kutná Hora, Čáslav, Domažlice, Klatovy, Jeseník, Tábor, Litoměřice a další.

Kuchař
(úplná kvalifikace)

Kuchař, číšník
(úplná kvalifikace)

Příprava teplých pokrmů

Příprava pokrmů studené kuchyně

Příprava minutek

Výpomoc při přípravě pokrmů

Složitá obsluha hostů
(úplná kvalifikace)

Jednoduchá obsluha hostů

Cukrář
(úplná kvalifikace)

Výroba zákusků a dortů

Pekař
(úplná kvalifikace)

Výroba chleba a běžného pečiva

Výroba jemného pečiva

Výroba trvanlivého pečiva

Instalatér
(úplná kvalifikace)

Zedník
(úplná kvalifikace)

Tesař
(úplná kvalifikace)

Montér suchých staveb (úplná kvalifikace)

Montér zateplovacích systémů

Prodavač

Pokladní

Skladník

Moderní metody a možnosti digitalizace ve výuce na středních školách

Individuální příprava