Cukrář (úplná kvalifikace)
- Cukrář/cukrářka pro výrobu zákusků a dortů
- Pracovník/pracovnice výroby jemného pečiva
- Cukrář/cukrářka pro výrobu restauračních moučníků
Praha
- 6. 1. 2025 - 29. 3. 2025
- Cukrář/cukrářka pro výrobu zákusků a dortů 200 hodin + doškolení a zkoušky Pracovník/pracovnice výroby jemného pečiva a Cukrář/cukrářka pro výrobu restauračních moučníků (20 hodin)
- Systém výuky: Výuka teorie online 2x týdně v odpoledních hodinách (převážně úterý a středa 17-19 hodin). 5 řízených praktických pečení ve cvičné dílně (ve všední dny, zejména pondělky a čtvrtky, od 14.30 hodin). Provozní praxe v rozsahu 140 hodin, který se vztahuje k části Cukrář/cukrářka pro výrobu zákusků a dortů proběhne podle individuálního rozpisu v provozovnách a je povinná pro účastníky, kterým kurz hradí ÚP. Pro samoplátce je volitelná.
Jedná se o řízenou přípravu ke zkouškám profesní kvalifikace v souladu s hodnotícími standardy NSK. Profesní kvalifikace Cukrář/cukrářka pro výrobu zákusků a dortů probíhá podle akreditovaného programu MŠMT, zbývající dvě profesní kvalifikace se vyučují formou doškolení. Soubor 3 osvědčení o získání profesních kvalifikací lze použít jak pro zaměstnanecký poměr, tak k žádosti o živnostenské oprávnění, možná je i přihláška k učňovským zkouškám. Po úspěšném složení všech 3 zkoušek je tedy možné doložit kvalifikaci pro živnostenské podnikání. Příprava obsahuje jak teoretickou, tak praktickou část.
Cena je stanovena včetně studijních materiálů a 3 zkoušek před autorizovanou osobou. Požadovaná záloha/jistina ve výši 30 % kurzovného je splatná do 7 dnů po obdržení platebních instrukcí v potvrzujícím e-mailu o přijetí přihlášky.
Výuka teorie v tomto termínu bude realizována převážně online. Program je tedy vhodný i pro mimopražské účastníky. Praktické nácviky proběhnou prezenčně.
Pro závaznou rezervaci místa v kurzu je nutné vyplnit elektronickou přihlášku a ve stanoveném termínu uhradit zálohu.
- Obsah kurzu: Obsah kurzu se řídí hodnotícími standardy Národní soustavy kvalifikací.
- Cukrář/cukrářka pro výrobu zákusků a dortů
- Pracovník/pracovnice výroby jemného pečiva
- Cukrář/cukrářka pro výrobu restauračních moučníků