• pic1
  • pic2
  • pic3
  • pic4
  • pic5
  • pic6
  • pic7
  • pic8
  • pic9
  • pic10
  • pic11
  • pic12
  • pic13
  • pic14
  • pic15
  • pic16
  • pic17
  • pic18
  • pic19
  • pic20
  • pic21
  • pic22
  • pic23
  • pic24

Kontaktní informace

1. divize

jednatelka:Jaroslava Beranová kancelář:Ke Stírce 730/11
Praha 8
180 00
telefon:602 226 090 číslo bankovního účtu:157674433/0300 email:jaroslava.beranova@ivex.cz webová stránka 1. divize IVEX, s.r.o., 1. divize

2. divize

jednatelka:PhDr.Věra Jirásková kancelář:Vranice 22
Uhlířské Janovice
285 04
telefon:603 767 703 (T-mobile)
725 440 159 (O2)
účetnictví a organizace kurzůLinda Jirásková, DiS
tel.: 739 217 354 (T-mobile)
číslo bankovního účtu:1217640011/0100 email:vera.jiraskova@ivex.cz

Kancelář - návštěvy

Ke Stírce 730/11
Praha 8
180 00
pozn.: po telefonické domluvě

Učebny

Londýnská 782/34
Praha 2
120 00

Holečkova 104/4
Praha 5
150 00

Ke Stírce 730/11
Praha 8
180 00

Fakturační a doručovací adresa

Název a sídlo firmy, doručovací a fakturační adresa:
IVEX, s.r.o. Lohniského 848/17 152 00 Praha 5 - Hlubočepy IČ: 45277460

Partnerské weby

Autorizace udělené
IVEX, s.r.o.

Profesní kvalifikace

Změny při provádění rekvalifikací

Podle zákona 179/2006 Sb. jsou jednotlivé obory vzdělávání postupně zařazovány do Národní soustavy kvalifikací (NSK). Obory, které jsou zařazeny do NSK – jako profesní kvalifikace (PK), nelze již akreditovat na MŠMT jako dosud známé rekvalifikační kurzy. Doporučujeme navštívit www.narodni-kvalifikace.cz.

Kurzy jsou nově koncipovány jako přípravné kurzy na zkoušku před autorizovanou osobou, výstupní doklad Osvědčení o profesní kvalifikaci. U samoplátců přípravný kurz není povinný, mohou se zúčastnit pouze domluvených konzultací nebo jít rovnou ke zkoušce před autorizovanou osobou. Mohou se samozřejmě přihlásit i do kurzu akreditovaného, který zaručuje komplexní přípravu na zkoušku před autorizovanou osobou.

Profesní kvalifikace:

Příprava teplých pokrmů
Příprava pokrmů studené kuchyně
Příprava minutek
Složitá obsluha hostů
Jednoduchá obsluha hostů
Výroba zákusků a dortů

Pokud se týká uznávání dokladů o profesní kvalifikaci pro potřebu vydání živnostenského oprávnění (dosud např. Hostinská činnost a Cukrářské práce), doporučujeme se informovat přímo na živnostenském úřadu. Podle našich posledních informací lze použít pro ŽL soubor dokladů o profesní kvalifikaci (jak jsou uvedeny v Národní soustavě kvalifikací).

Cituji ze sdělení MŠMT:
Užší provázání se živnostenským zákonem pro účely prokázání odborné způsobilosti pro získání řemeslné živnosti. Bude stačit sestava profesních kvalifikací skládajících úplnou profesní kvalifikaci, která už nebude muset být zakončená závěrečnou zkouškou v příslušném oboru vzdělání (ovšem pouze takto pro účely živnostenského oprávnění; skutečnou úplnou profesní kvalifikaci spojenou se stupněm vzdělání bude stále možné získat jen až po složení závěrečné zkoušky).

Sestavu profesních kvalifikací najdete na www.narodni-kvalifikace.cz.

Od dubna 2012 začala platit novela zákona č. 179/2006 Sb. (tedy zákon č. 53/2012 Sb., kterým se mění zákon č. 179/2006 Sb., o ověřování a uznávání výsledků dalšího vzdělávání a o změně některých zákonů (zákon o uznávání výsledků dalšího vzdělávání), ve znění pozdějších předpisů.